zaterdag 26 oktober 2013

Gevaarlijke Nena...




Gevaarlijke Nena ??? Is nu opvangmama van pupjes die niet van haar zijn. Denk na voor je adopteert. DRINGENDE OPROEP HULP OPVANGHONDEN...
Boodschap aan iedereen, die een hondje adopteren wil...

Een mooie hond op de foto, een blik in de ogen, een match zeggen we dan, het klikt op staande voet en we willen en zullen die hond adopteren!
Een emotie, een moment, een beslissing, die goed of minder goed kan uitvallen. We willen mensen er attent op maken dat adopteren uit het buitenland prachtig is; wij zijn hier een groep hardwerkende mensen die zich inzetten voor deze honden, maar denk na voor je hem of haar een deel van je gezin maakt!
Het zijn geen kant en klare pakjes; allen hebben een verleden, een achtergrond, een rugzakje, of je nu een hond adopteert van ons of een hond uit een ander centrum in je eigen land - elke hond heeft recht op een tweede kans, waar dan ook op deze zieke wereld, maar a.u.b. denk even na wie je in huis haalt.
Onze Mastin Nena bijvoorbeeld, werd hier in Spanje opgevangen in een gastgezin. Prima lieverd, geen probleem, dan ging ze naar een gezin en niets was goed aan de hond, tot gevaarlijk toe vonden ze haar! Wat raar, hoe kan dat nu?
Wij hebben de hond terug opgenomen en bleek dat NENA niets veranderd was, maar dat de baasjes niet de geschikte mensen waren en haar totaal niet begrepen, niet konden omgaan met haar karakter en ras. Vandaag is NENA de gelukkigste hond van de wereld in een gezin met 4 kinderen en pupjes die vaak komen en gaan. Mensen willen de hond voor geen miljoen meer kwijt...

Momenteel hebben wij heel wat terugkomers: hondjes die jaren in adoptie waren en nu niet meer welkom zijn vanwege echtscheiding. We zoeken dringend mensen die deze honden willen opvangen. Het is een noodgeval, we hebben momenteel geen plaats en vonden niemand die bereid is deze honden op te vangen. Een ernstige situatie, want als we ze niet kunnen opvangen, moeten we de hondjes terugvliegen. Het zijn er momenteel 6. Als het niet anders kan doen we het wel, maar dit is de laatste reddingsboei!

Regelmatig vliegen onze niet gewenste honden weer terug naar Spanje. Het gebeurt niet veel maar het gebeurt. Ze zijn dan terug bij ons, in onze handen en gaan uiteindelijk vroeg of laat naar de geschikte baasjes.
Ook ik doe dat niet graag, maar wat kan je anders? Je hebt geen keuze hoe erg ook! Helaas is het buiten het trauma van de honden nog eens erg duur, maar toch doen we het! We laten ze niet aan hun lot over, hoe moeilijk we het ook hebben...

Momenteel hebben we enkele dringende gevallen. Neem a.u.b. contact op met onze opvangverantwoordelijke. Als je ons kan helpen: graag!

ace-elvira@hotmail.com voor Nederland

karin.mertens@hotmail.be voor België

Op hoop van zegen,...fijn weekend Fabienne



Geen opmerkingen:

Een reactie posten