zondag 27 oktober 2013

Flanel nu Coco

Coco, onze nieuwe hond    
In oktober 2012 moesten wij helaas afscheid nemen van onze trouwe hond Ola. Ola kwam als 7-jarig hondje in ons gezin en was al snel niet meer weg te denken. Op 14-jarige leeftijd is zij in onze armen overleden. Wat een verlies. We konden maar niet wennen aan een lege mand in ons huis. Het gemis van iemand die je altijd vrolijk en kwispelend op staat te wachten als je thuis komt viel tegen. Wat wij van te voren niet hadden kunnen bedenken gebeurde toch. Al snel gingen we voorzichtig kijken naar honden die een nieuw baasje zochten. Via dierenasiels en marktplaats kwamen wij toevalligerwijze bij ACE op de site. We zagen leuke honden, maar reageerde niet direct. Als wij dan eindelijk een hond leuk vonden, dan had deze viervoeter al een nieuw baasje gevonden.
Op 10 november zagen wij het filmpje van “Flanel” net aangekomen en gered uit het dodingsstation. Wij vonden haar direct leuk en besloten toch maar eens te reageren. Heel snel ontvingen wij een reactie en wat bleek, Flanel was al in Nederland bij een oppasgezin. Toen ging alles in een stroomversnelling. Op een zaterdagmiddag werd onze 1e ontmoeting met Flanel gepland. Het was een hele rit van Utrecht naar de kop van de Noord-Oostpolder. Wij waren met het hele gezin erg benieuwd hoe het zou zijn, je hebt immers alleen maar een filmpje gezien. Flanel was afwachtend, maar toch nieuwsgierig naar die mensen die kwamen kijken. Voor ons werd duidelijk dat wij haar erg leuk vonden en graag een nieuw tehuis wilden geven. Woensdag 21 november bracht een ACE-medewerker ons een huisbezoek. Inmiddels hadden wij op verzoek van ACE onze tuin met gaas omheind. En ja gelukkig, Flanel mocht bij ons komen! Dinsdag 27 november hebben wij Flanel opgehaald.
Inmiddels zijn wij bijna een jaar verder en wij kunnen ons een leven zonder Coco, want zo heet zij bij ons, niet meer voorstellen. Eigenlijk ging het vanaf het eerste moment erg goed. Wat een blije, lieve, dankbare hond. Voor ons onvoorstelbaar dat je zo’n lieve hond níet wilt hebben. Zij is ongelooflijk speels. Vindt het heerlijk om achter een balletje aan te rennen en deze weer terug te brengen. Ook is Coco een geweldige keeper, houdt ieder bal tegen. Een onvermoeibare hond, blijft maar doorgaan.
Coco heeft haar eerste diploma inmiddels gehaald bij een hondencursus. Tijdens het examen werd zelfs gezegd dat het goed was dat de hond het zo goed deed. In ieder geval beter dan het baasje 
Deze zomer is Coco met ons mee geweest op vakantie in Frankrijk en Zwitserland. Ze deed het super, en ging overal mee naar toe. Luisterde goed en heeft heerlijk gespeeld en gezwommen in de rivier bij onze camping. Zelf het autorijden, waar zij geen fan van is, ging haar goed af.
Ja, het gaat dus goed met Coco‼ Wij zijn erg blij met haar en genieten iedere dag. Wij kunnen iedereen die een hond zoekt, de aanbeveling doen, om toch ook eens de site van ACE te bezoeken.

Gert-Wim, Nelleke, Lysanne en Fleur de Wit
Utrecht, oktober 2013
Lekker spelen in de rivier met een balletje

zomer 2013 – Mont Ventoux

Geen opmerkingen:

Een reactie posten