zaterdag 19 oktober 2013

Een bijzondere adoptie!!

Vandaag gebeurde iets wat wij niet vaak mogen ervaren in een dierenbescherming in Spanje en dat willen we graag met je delen.

Wij hier allemaal, de vrijwilligers, leven dagelijks met enorme aantallen hondjes die gedumpt worden, alle type hondjes ras of geen ras, van alle leeftijden...
We houden van hen allemaal en willen alleen het geluk voor hen voor de rest van hun zo korte leventje.
Als er iemand een hond van 9 jaar afzet, met het verhaal dat ie blaft, of ziek is, of niet luisteren wil, of het allergie verhaal, eender 'wat' is goed om zijn jonge, oude vriend af te staan, want dan begonnen de kleine probleempjes en dan moeten ze geld gaan uitgeven willen ze hun beste vriend gezond en wel houden - en dat willen ze niet: dan moeten ze weg!

In elk geval: deze week kwam een Spaans gezin NIKA van 10 jaar oud adopteren, echt uitzonderlijk. Bovendien vonden de ouders dat de kinderen moesten leren opgroeien met een ouder hondje, wat uitzonderlijk is hier in Spanje!

Je hebt heel veel gruwelijke verhalen hier, en je ziet dagelijks onvoorstelbare situaties, maar er zijn ook hele goede mensen hier, die net als wij hun hart verliezen aan al deze stakkers. De mentaliteit is zorgwekkend in de meeste delen van dit land wat dieren betreft, maar je ziet dat er ook positieve ervaringen zijn.

Nila, geluk kleine meid, en hopelijk vinden we nog heel wat Spaanse families als de jouwe...
Fabienne
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten