woensdag 7 augustus 2013

Hoe Bonzo langzaam veranderde in Wammes.



 
Ik (Ineke) heb deze foto uit de advertentie erbij gezocht, kunt U het verschil zien van toen met nu.

Bijna een jaar lang zat kleine pluizige Bonzo in het asiel in Spanje. Hoe goed hij ook verzorgd werd en hoeveel liefde de begeleiders hem ook gaven, een echt thuis was het nog niet.
Tot wij zijn foto zagen, een klein doerakje in spé was al zichtbaar bij de eerste aanblik, een lieve goedzak met het hartje op de juiste plaats. Eigenlijk wisten wij wel dat hij direct bij ons zou passen!
  Na een snelle intake volgde een huisbezoek en nog geen 3 weken daarna was Bonzo op weg naar een nieuwe naam, een nieuwe plek en een nieuw leven. Een geluksvogel!
 Wammes is nu zo’n 3 maanden bij ons. Hij is verandert van een timide hondje met veel angsten in een doerakje met een enorm hart voor al onze andere dieren. Zijn allerbeste vriendje? Dat is baby Alissa, een kitten van nu 8 weken oud. Ook zij is een doerakje dat overal in, op en aan zit… Zij en Wammes zijn beste maatjes!




Tussen Wammes en onze 2 grote katten gaat het goed, uiteraard hebben ze even aan elkaar moeten wennen maar nu ze elkaar beter kennen gaat alles prima. Elke avond als Wammes zijn laatste loopje doet, lopen de grote poes Zwelgje en grote kater Bommel met ons mee. Hoofdschuddend kijken ze het aan hoe Wammes probeert achter een vogel of buurt-poes aan te rennen, in een poging hen te verleiden mee te spelen. 
Er is nog een angst waar onze Wammes niet overheen kan komen; grote honden! Heel zachtjes laten we hem wennen aan de vrienden die een grotere viervoeter hebben maar het gaat niet altijd van een leien dakje. We blijven er erg voorzichtig mee en forceren het niet, wie weet wint hij over een aantal maanden vanzelf genoeg vertrouwen om een bevriende hond aan hem te laten snuffelen. Tot die tijd gaat hij lekker overal mee naartoe waar geen andere honden zijn of waar de kleinere vriendjes rond dartelen, dat gaat namelijk wel heel erg goed! Zijn grootste hobby: Auto rijden met zijn baasjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten