zaterdag 15 juni 2013

De belevenissen van Julo voorheen Julio.



Sinds begin april hebben wij een hele vrolijke enthousiaste Spanjaard in huis, genaamd Julo. Julo is onze 4e hond uit het asiel. In november is ons hondje Nicky op 17½-jarige leeftijd overleden dus zijn we weer op zoek gegaan naar een maatje voor onze andere hond Boris. Na een aantal weken zoeken op internet, zagen we een foto staan van Julo. Wat een schatje om te zien en wat een mazzel dat hij al in Nederland was. Nu hoefden we niet lang te wachten om hem te ontmoeten.
Op donderdagavond 11 april hebben we Julo op opgehaald bij het gastgezin. De eerste ontmoeting was echt dramatisch. Julo blafte aan één stuk door tegen ons en hij bleef angstvallig dicht bij zijn bazinnetje. Mijn man snapte niet waar ik aan ging beginnen, maar zo snel afhaken zou niet eerlijk zijn tegenover Julo. Thuis aangekomen eerst nog een paar uur op gebleven, zodat Julo alles kon verkennen. Daarna de bench in, want dat was hij gewend in het opvanggezin. Maar Julo was het er niet mee eens en liet van zich horen.  Midden in de nacht nog eens gekeken en toen had hij zijn hele mand gesloopt…...Na 2 nachten hebben we Julo gewoon in een mandje naast Boris laten slapen en dat gaat heel erg goed.
Julo is een echte jonge hond, hij is nu ruim een jaar. Hij wil graag de hele dag ergens op kluiven, dus er liggen altijd kluiven en speelgoed in de kamer. Eén keer heeft hij zich vergist en nam toen de schoen van onze dochter onder handen. Dus voor de zekerheid staan alle schoenen nu boven achter het traphek.

Als er bezoek komt, zeggen we dat ze Julo moeten negeren. Als ze dat niet doen, gaat hij nl. heel hard blaffen. Maar als hij genegeerd wordt, gaat het heel goed.
Van het opvanggezin kreeg Julo zijn eigen speeltje mee: een krokodilletje dat piept als hij er in bijt. Julo speelt heel graag met zijn krokodilletje en het bijzondere is dat hij het niet sloopt. Hij gaat er heel voorzichtig mee om en geeft er hele zachte hapjes in. Schattig om te zien.


In de loop van de weken is Julo een hele enthousiaste en ontzettend vrolijke hond geworden. Als hij je een tijdje niet gezien heeft, is hij door het dolle heen. Hij kan goed een paar uurtjes alleen zijn samen met Boris. Dan liggen ze allebei in hun mandje in de woonkamer. Sinds kort laat ik hem geregeld los in het bos. In het begin rende hij soms heel ver en snel weg, maar nu blijft hij steeds beter bij mij in de buurt. Spelen met andere honden vindt hij het einde. Boris houdt helaas niet van spelen, dus als Julo een andere hond ziet die wil spelen, is hij helemaal blij.
Julo heeft nog een broertje Enrique. Enrique zit nog in het asiel in Spanje. Het is dat wij al een hond hebben, maar anders zouden we Enrique ook wel willen adopteren. Hopelijk is er iemand enthousiast geworden door mijn verhaal en wil hij/zij Enrique adopteren.
Als Enrique op Julo lijkt, dan ben je verzekerd van een hele enthousiaste, vrolijke speelse hond!
Knuffel van Julo en hartelijke groeten van Patty
P.S. Julo is in het echt veel kleiner dan op de foto. (Net zoals met beroemdheden die in het echt ook  veel kleiner en slanker zijn dan op TV )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten