donderdag 9 mei 2013

Verhaal bezoek Annemarie Ronde

Maandag 29 April, Cala de Mijas.

Via een vriendin van mijn moeder (Yvonne), kwamen wij in aanraking met Stichting ACE. Zij heeft zelf hondjes van deze Stichting en is ook erg begaan en betrokken met het wel en wee van de hondjes in het asiel. Toen wij hoorden dat ze vluchtbegeleiders zochten vanaf Malaga, twijfelden wij geen moment wanneer wij onze vakantie gingen bespreken. Omdat we bij Malaga in de buurt logeerden, wilden we graag het asiel bezoeken, dat was geen enkel probleem. Daar aangekomen kregen we een rondleiding van een van de stagiaires. Hoe ik het op papier moet zetten weet ik niet, ik vind er geen woorden voor alleen een dichtgeknepen strot. Honden met een afgrijselijk verleden worden daar met veel liefde opgevangen en opgelapt. Ik hoef niet in details te treden, want iedereen  kan het opzoeken op internet, de vreselijke verwaarlozing van deze hondjes. Het is werkelijk om te huilen. Zelf kunnen we er geen hond bij hebben, dus honden naar hun nieuwe baas brengen is wel het minste dat we kunnen doen.Voordat we afscheid namen van alle lieve en zorgzame mensen, zagen we een klein, harig, blond hondje. Ik keek het aan en wist het...dit is een maatje voor mijn tante. Lang leve de smartphone, WhatsApp, foto sturen etc. Mijn gevoel klopte, tante op slag verliefd! Als alles goed gaat komt mijn tante's nieuwe maatje, samen met haar, eind deze maand naar haar nieuwe thuis in Nederland.

Onze terugreis was best spannend. Nog nooit eerder met honden gevlogen.Wij stonden al in de rij toen we de benches aan zagen komen. Fabienne en nog een dame, alles werd geregeld. We hoefden ons op dat moment alleen te bekommeren om ons 'cabine' hondje Goliath. Wat hecht zo'n hondje zich snel aan je. Binnen een paar minuten waren Madelief (onze dochter) en Goliath onafscheidelijk. Toen wisten we al dat het op Schiphol een moeilijk afscheid zou worden. De vlucht ging prima. Op Schiphol de grote benches ophalen en vlug naar de uitgang. Daar stond de vrijwilligster van ACE en alle nieuwe baasjes te wachten. Wat een mooi moment, hier hebben we het voor gedaan!

Dit alles was voor ons een indrukwekkende ervaring. Het bezoek in asiel met alle mensen die zo hun best doen. De nieuwe baasjes die deze hondjes een heerlijk thuis geven. Wij zullen de volgende keer zeker weer hondjes meenemen. Geen enkele moeite en super geregeld door alle mensen van ACE.

Alle nieuwe baasjes heel veel geluk met hun nieuwe maatje! En ja....we hebben het nog steeds over Goliath. Wat een geweldig hondje. Hadden het zo mee naar huis willen nemen!



Goliath & Madelief

Het nieuwe maatje van onze  tante

Wat ons zo verbaasde, ze zijn allemaal zo lief !

Een prachtige foto, woorden overbodig. Gemaakt door Madelief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten