zondag 12 mei 2013

Des voorheen Florentine

Op 23 augustus 2012 haalde wij onze lieve Podenco Des, toen Florentine via Ace van Schiphol op. Inmiddels zitten we in mei 2013 en ik kan niet anders dat we een fantastische hond hebben. Ze was op straat erg bang tijdens wandelingen, ik heb toen twee manieren gevonden om haar op rustige wijze mee te nemen door de wijk naar de polder..we hebben een nylon honden fietskar aangeschaft,daar jumpt ze in en uit want die is van haar! En inmiddels de fantastische ontdekking van de halti, een tuig met een ring op de borstkas waar je haar riem aan klikt (niet die van de foto,en gelijk een goede tip) door de druk v.a de borstkas trekt ze niet meer haar geest word daardoor ook rustiger en zo wandeld het 10x fijner. Inmiddels kan ze gewoon los, en is dol op andere grote honden, heel grappig kleintjes vind ze niets aan, ze doet niks hoor maar ze bekijkt ze niet eens...zo van "owww jij bent te klein voor mij" Als we haar meenemen naar onze paarden is ze ook stapelgek op de meiden die daar staan en word ze dol van alle hoge piepstemmetjes die ze op zetten om haar te roepen dus ze gaat erg graag mee.

Het enig wat echt heeeel vervelend was,was oud en nieuw...Des was DOODSbang, we hebben uiteraard medicatie gebruikt,in de trapkast een mini hondenhuiskamer gemaakt,met lampje mandje,radio aan... maar van iedere knal ging ze door het lint ook de dagen er na. Dit jaar moet ze daardoor een week in pension op een boerderij in brabant die zeer verlaten ligt. Vreselijk haar te moeten missen een week,maar voor Des beter....
A.s 23 mei trouwen mijn vriend en ik, en Des hoort bij ons gezin dus we gaan lekker met zijn drieen naar Texel op huwelijksreis! haha leuk voor Des dachten we!

Groeten van een gelukkige ACE hond en eigenaar.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten