vrijdag 24 mei 2013

Aankomst ACE-honden Schiphol 22 mei 2013

Sinds september 2011 sta ik regelmatig op Schiphol om ACE te vertegenwoordigen als er honden arriveren uit Spanje. Samen met de adoptanten wacht ik tot de kooien door de gate komen, waarna we met z’n allen de honden gaan ‘uitpakken’. Het zijn vaak ontroerende momenten als het  nieuwe baasje voor de eerste keer het nieuwe hondje in levende lijve kan zien en voelen. Natuurlijk komt het wel eens voor dat een hond zo bang is, dat hij liever de kooi niet uit wil. Met geduld en lieve woordje lukt het meestal wel. Maar het is opmerkelijk dat heel veel honden rustig uit de kooi komen. Alsof ze doorhebben dat er nu een beter leven op ze wacht.
Woensdag 22 mei was weer een hele relaxte aankomst. De honden kwamen allemaal rustig uit de kooi, lieten zich braaf een nieuwe halsband/tuigje aanmeten en vonden het heerlijk om door hun nieuwe baasjes te worden geknuffeld. Hier wat foto’s van de honden die aankwamen.  En natuurlijk ook veel dank aan collega-vrijwilliger Odette Ligtenstein, die weer zo lief was om naar Spanje te vliegen, een bliksembezoek aan de Refugio te brengen en weer terug te vliegen met vijf bofkonten.
En dan was mijn eigen kanjer Dora (ACE Chicabimba) ook gezellig mee. Braaf bewaakte ze mijn tas en wachtte tot het weer tijd was om – met de uit elkaar gehaalde kooien – richting huis te gaan.
Erna Oosterbaan

Teofiel, de Labrador, gaat lekker op een boerderij wonen.


Waterhond Jul mocht mee in de trein terug naar Bellingwolde (grens Noordoost Groningen/ Duitsland). Na de vliegreis zo de trein in, Jul is een echte reishond!

Schattig klein pupje Afrodita gaat bij oma wonen. Dochter en kleindochters wonen heel dichtbij, dus dit kleintje gaat héél veel aandacht krijgen.


Pimpinella, het 13-jaar oude poedeltje kwam pittig blaffend de kooi uit. Haar nieuwe mandje staat in een huis waar nog twee oude hondjes wonen. Wat fijn dat iemand zo’n hondje nog een mooie oude dag wil geven.


Aldano gedroeg zich alsof het allemaal heel gewoon was. Hij mag mee naar een huis waar meer honden zijn. Zijn nieuwe baasjes zijn helemaal ‘gek’ van hem.
Brave Dora bewaakt de tassen. Voor de gelegenheid draagt ze de leuke ACE bandana, die je krijgt als je ACE-buddy wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten