donderdag 21 maart 2013

Adoptie verhaal Febe

Hallo,
Hier een verhaaltje over onze adoptie van onze hond via ACE.

Omdat onze hond Poeka zo alleen was toen we haar vriendje Jelle moesten laten inslapen besloten we al snel om een nieuw maatje in huis te nemen. Via internet kwamen we bij ACE uit en waren we op slag verliefd op de foto`s van Febe. Febe zat in een opvanghuis hier vlakbij dus hebben we een afspraak gemaakt om haar te gaan bekijken. Dit klikte meteen en we besloten om haar zo snel als mogelijk mee naar huis te nemen.

Eigenlijk was het niet de bedoeling om Febe in een gezin te plaatsen met kleine kinderen want dit zou erg druk worden. Maar na het huisbezoek van ACE mochten we haar toch ophalen. 
Onze oudste dochter ging mee en het klikte meteen en Febe werd met open armen ontvangen door haar en haar kleinere zusje.
We besloten om haar een echte friese naam te geven, Jiske (afgeleid van Jiskefet wat vuilnisbak betekent). 

Als je een hond met een rugzakje aan nare ervaringen in huis neemt moet je je goed realiseren wat weer een overplaatsing betekent voor een hond. Jiske moest even wennen, evenals onze andere hond Poeka en de kat Max. We hadden de kinderen uitgelegd dat Jiske even moet wennen omdat het allemaal spannend voor haar was en ze werd dus helemaal in de watten gelegd. Al na twee dagen voelde Jiske zich wat meer op haar gemak en begon ze alles te verkennen.

Na veel geduld en aandacht is Jiske nu een volwaardig lid van ons gezin. Ze is gek op de kinderen en speelt graag met haar nieuwe vriendjes, vooral de kat is een gewild slachtoffer om te stoeien en door huis rond te rennen. Jiske blijft een hondje wat andere mensen en honden spannend vindt. Wel is ze erg nieuwsgierig dus vreemde mensen worden even bekeken en hierna besnuffeld en uiteindelijk kruipt ze bij iedereen op schoot. Ze blijft soms wat onderdanig maar krijgt steeds meer zelfvertrouwen. 
Met onze andere hond hebben we ook een jarenlange socialisatie achter de rug. Het blijven hondjes die soms net anders kunnen reageren op situaties maar het vertrouwen wat ze in je hebben en de vooruitgang die ze maken is het geduld en de aandacht dubbel en dwars waard!! Als je als nieuw baasje de verwachtingen aanpast aan de situatie van de hond krijg je zoveel liefde terug van de hond dat het elke dag weer een feest is dat ze bij je zijn!

De kinderen vonden het wel wat zielig voor Sinterklaas in Spanje dat Jiske nu bij ons woont omdat ze zooooo lief is maar het feit dat hij elk jaar Jiske weer even kan zien maakt veel goed :) 

De adoptie via ACE hebben wij als zeer positief ervaren. Er is na de adoptie ook nog aandacht voor Jiske dus het is geen nummer maar echt een hondje waarvoor ze hun best doen een goede toekomst te geven. 

Groetjes,
Gerbricht, Sjardy, Ilsa en Yfke
 
Mei 2012

Augustus

Augustus

Augustus
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten