donderdag 21 februari 2013

Paco is al een jaar bij ons!

Paco is al een jaar bij ons!

Vorig jaar rond deze tijd hebben we Paco opgehaald bij een gastgezin in Nederland. Hier was hij toen net een paar dagen.
Na een aantal uur in de auto te hebben gezeten werd het toch wel steeds spannender naarmate we dichterbij het adres kwamen waar we moesten zijn. Hoe zou hij eruit zien? Hoe groot zou hij zijn? Allemaal vragen gingen door ons hoofd.

Hij was kleiner dan we hadden verwacht maar ontzettend lief! In de auto op de terugweg vond hij het erg spannend en heeft dan ook geen minuut stilgezeten. Eenmaal thuis aangekomen stonden hier ook nog twee grote honden op hem te wachten, waar hij in het begin alleen maar heel hard naar blafte en voor wegrende! Om hun even de ruimte te geven om aan elkaar te wennen zijn we op neutraal terrein met hun alledrie gaan wandelen. Dit ging erg goed. Paco maakte al snel vrienden met onze andere twee honden.
In het begin gebeurde er binnen nog wel eens een ongelukje in huis en had hij buiten nog wel eens de neiging om buiten de verkeerde kant op te lopen. We wonen op een boerderij dus hebben hem goed in de gaten moeten houden. Maar inmiddels gaat dit erg goed. Hij blijft bij ons en huppelt vrolijk over het erf. Ook binnen is hij helemaal zindelijk en geeft het aan als hij moet plassen.
Van contact met 'vreemde' mannen houdt Paco nog niet zo. Hier werkt hij nog steeds iedere dag erg hard aan maar ook dit gaat al veel beter. Als hij bang is kruipt hij vaak zelf in zijn bench, die we omgetoverd hebben tot een holletje waar hij veilig is.
Onze twee andere honden, Sem (een boxer 35 kg) en Bink (bullmastiff x rottweiler 60 kg) , zijn erg blij met de vier kilo wegende donderstraal die iedere minuut van de dag wel met hun wil spelen. Bink en Paco zijn dan ook onafscheidelijk! Slapen samen, spelen samen en met Bink erbij voelt Paco zich dan ook erg sterk en kan hij de wereld aan!
Apporteren van een bal is zijn favoriete hobby en hierbij is hij dan ook het snelst van iedereen en hij kan dit uren volhouden!
Kortom, het is een superleuk en lief hondje dat nog steeds iedere dag leert!



1 opmerking:

  1. Wat een mooi verhaal en wat een plaatje! Dikke vrienden.

    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen