dinsdag 1 januari 2013

Nemo (en Saki)

Hoi hoi,
 
Hierbij een berichtje van onze Nemo. Ongelofelijk hoe goed het allemaal gegaan is. Nadat we met Nemo thuis zijn gekomen hebben we de 1ste kennismaking in de (speel)tuin van de buurman gedaan. Die is afgesloten en niet te groot. Helemaal startklaar hielden we onze Umed in de gaten..wat gaat ie doen. Nou niks dus! Onze andere Ace hond Saki vond het wel nodig om te laten zien dat hij de baas was en hij sprong boven op Nemo. Gelijk Saki afgezonderd en op zijn rug gelegd tot ie rustig was. Gelukkig was er met Nemo niks aan de hand. Nadat mijn broer de sleutel van ons huis had gebracht (jaja van spanning e.d. waren wij het huis uitgelopen zonder sleutel en het was zo koud die dag!) zijn we na een uurtje met zijn allen naar binnen gegaan. Hier gebeurde een echt wonder..Nemo lag op Umed zijn plekje en Umed stond ernaast van HE!!!! Nemo stond op, draaide zich in het hoekje en Umed kon er naast gaan liggen. Wat hij dan ook nog deed. Geweldig!
 
Saki heeft Nemo een paar dagen genegeerd, maar er is verder geen incident meer geweest. Binnen de kortste x-en kon ik ze samen uitlaten. Echt leuk. Het eerste weekend dat de kids van mijn vriend er ook waren hebben we geleerd waar we met Nemo op moeten letten. Ik zette een bord met pizza neer, zei nog dat ze op moesten letten, maar rats..Nemo ging al aan de haal met een stuk. Hij presteerde zelfs Umed zijn bak leeg te eten, die kop van Umed toen dat gebeurde was een foto waard. Normaal eet hij namelijk de bak van Saki leeg als die even niet oplet. Ondertussen is dat al een stuk verbeterd, we hebben zelfs lekker kunnen gourmetten zonder dat Nemo kwam bedelen. Als beloning hebben ze alle 3 iets lekkers gekregen naderhand.
 
Nemo houdt van spelen en komt een paar x per dag met een speeltje aanlopen. Zelfs de andere 2 gaan meedoen. Saki komt ook van Ace vandaan en kende spelen niet toen hij bij ons kwam, alleen stoeien. Nog steeds weet hij niet goed wat hij met een touw/bal/knuffel moet maar van de week had hij er toch 1 vast. Umed en Nemo hebben al ieder aan een kant van een touw staan trekken. Wat we ondertussen ook weten is dat Nemo er niet van houdt "opgesloten"te worden. De 1ste nacht hebben we hem appart van de andere 2 gelegd, maar nacht nr 2 ging dit niet door, Nemo piepte en krabbelde..hij wilde bij de rest slapen. Op hoop van zegen de deur open gedaan én iedereen is lekker gaan slapen. Zijn eten krijgt hij ook appart en zodra hij klaar is moet hij die kamer uit, hij wil niet alleen zijn. Als ze met zijn 3-en zijn is het geen enkel probleem als we weg moeten.
 
We zijn echt héél blij dat we weer voor een Ace hond hebben gekozen. Nemo is een oudere hond, maar de anderen hier thuis zijn maar 1 en 2 jaar jonger. Past mooi bij elkaar.
 
Vele groetjes van ons en de honden Umed (Dikkie Dik), S(n)aki en (captain) Nemo
 
P.S. voor de mensen die Nemo niet kennen: hij is de donkere Sharpei. De andere 2 wijst zich wel uit denk ik als je naar de bijnaam van Umed kijkt ;-)





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten