donderdag 24 januari 2013

Doof zijn als hond is niet eenvoudig....

Wanda, de bull terrier pup, komt stilaan weer onder de honden. Nadat ze er bijna niet meer was is ze nu stilaan alle deugnieterij aan het uitproberen en wordt een normale gekke stevige kapoen. Stilaan begrijpt ze onze gebaren, leert ze elke dag iets bij. Vandaag ontdekte ze de katten en dat was enorm spannend, eerst even hard blaffen, commentaar, dan een flinke uithaal van de grote kat Tom en dan ja, dan is het toch wel even wennen. Langzaam maar zeker komt zo een dove hond aan al zijn ervaringen. Het is heel intens, zindelijk maken is net iets moeilijker, maar als ze het eens begrijpen is het ook levenslang. 
Wanda is net als onze dove Amadeus super aanhankelijk en kan je geen minuut missen, als je even weg bent komen de oergeluiden uit hun hart en dat lijkt echt geen hond.
Ze horen zichzelf niet en de geluiden die dove honden maken is echt heel speciaal, en bij elke hond anders. Veel mensen schrikken terug voor dove honden, maar ik verzeker je dat het geweldige honden zijn, en het contact dat je samen opbouwt is vaak zoveel intenser dan normale viervoeters. Geef mij maar een dove kapoen in handen. Heel vlug heb je een geweldige hond in huis en kan je niet meer zonder elkaar, letterlijk en figuurlijk.
 
Fabienne
 




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten