woensdag 19 december 2012

Florentine

Op 23-08 2012 hebben wij onze podenco Florentine nu Des op schiphol afgehaald, ze was een week of wat erg stilletjes en depri-achtig, langzaam aan kwam ze los....Ze was ook niet zindelijk en wilde niet aan de riem lopen omdat ze erg bang was ze liet zich letterlijk op de grond vallen. Met veel geduld en rondvraag/tips begon ze op een avond mee te tippelen en dat is altijd zo gebleven....ik bleef rondjes lopen met haar die avond, zo tof vond ik het!

Zindelijkheids training ging ook goed, eerst zagen we geen ritme in haar plas gedrag, naar buiten plas, na een kwartier binnen een plas etc. Was best even lastig, straffen heeft geen zin...dus begonnen we met porties water geven, half uurtje daarna buiten zetten, plassen...hemel in prijzen, we ondekte dat ze plaste uit onzekerheid of angst, dus gaven we het de tijd, en nu staat ze keurig bij de deur en als ze flink drinkt lopen we met haar 3 kwartier na het drinken even buiten voor een plas...werkt ook nu prima.

Nu is ze een puber van ongeveer een jaar, gegroeid als kool in alle opzichten, tot de dag van vandaag vinden we dat we dat we ontzettend geboft hebben met haar! Ze is ontzettend lief,leergierig,en gezellig,en bovenal enthousiast. Als ik thuis kom uitwerk bv wordt ze dol en huilt ze als een wolf,ze is dan zo koekie dat we haar echt tot rust moeten manen, anders houd t zo  10 mnt aan, ze springt boven op je en ploft aan je voeten neer, met 4 pootjes in de lucht want dan wil mevrouw over d'r buikje geaaid worden, superschattig natuurlijk.Ballen vind ze superleuk, maar ook korte training (voor een koekje natuurlijk) zit,lig,dood,poot etc. Ze doet dat ook geweldig.

 Vorige week zijn we voor het eerst naar het strand geweest met haar, en Des heeft zo genoten en wij van haar! Ze luistert nu fantastisch omdat we ook het idee hebben dat ze erg aan ons gehecht is dus dan ook graag bij ons wil blijven. In mei hebben we onze vakantie maar aan de hond aangepast (zo gaat dat) en gaan we lekker naar Texel waar ze iedere dag kan ravotten op 't strand.

Een tip, deze hondjes kunnen voor ons allerlei "onbekend" gedrag vertonen, logisch nadenken hoe je dit kunt omdraaien, consequent zijn en herhalen herhalen, honden zijn best makkelijk te conditioneren, ik heb mijn hele leven honden gehad, maar met Des zag ik wel gedrag dan had ik wel eens van oke...en nu....met haar angst bijvoorbeeld niet bevestigen...maar ook niet negeren want iemand legde mij uit als je haar angst 100% negeert vangt ze totaal geen steun bij jou....en zoekt ze haar eigen weg. persoonlijk vond ik dat zo een fantastische ondekking...als ze dan bang was op straat,  drukte ik haar lijfje tegn mijn been bleef rustig staan, negeerde haar verder, stond ze tegen mijn been aan te hangen,en zo kwam ze wat door haar angst heen, weg is 't niet maar stap voor stap gaat haar straatvrees beter... ook onwijs leuk om je spaanse hond zo verder op weg te helpen, een uitdaging.
Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2013, en dat vele ACE hondjes een gouden mandje mogen vinden!

Xavera,Folkert en Des


 

2 opmerkingen:

  1. Hij ziet er goed uit!! Met Lana voorheen Santina gaat ook alles goed. (zij kwam gelijk over samen met jullie hondje ook een podenco) Groetjes Samantha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben blij dat er mensen zijn die geduld hebben en een hond alle kansen geven ! Proficiat !
    Weet zelf wat een voldoening het geeft om een hond te helpen met openbloeien.

    BeantwoordenVerwijderen