dinsdag 2 oktober 2012

Samuel

We hebben Samuel 8 mei 2012 opgehaald van Schiphol , toen zijn we naar Hellendoorn gereden.
Toen we thuiskwamen hebben we Samuel en onze andere hond (Chow Chow van 11jaar) gelijk samen uitgelaten, Damai (Chow Chow) snapte er niks van dat er opeens een andere hond bij was. Toen we weer thuis kwamen is onze Damai op zijn eigen plek gaan liggen , en hebben we Samuel in de keuken laten slapen.
En dat ging gelukkig gelijk goed. De volgende dag heb ik de honden gelijk weer uitgelaten, ze moesten wel wennen aan elkaar, maar dat ging vrij snel prima.
Mijn drie dochters waren naar school die dag, en  Ellen was het eerst thuis.
Wat mij al snel opviel dat Samuel gelijk al gek was op Ellen, waarschijnlijk kwam dat door haar stem.
De dagen erna kwam er een twee strijd tussen de twee honden, Sam wou al gauw de scepter zwaaien, maar dat liet Damai niet toe.
Damai is de oudste, en dat heeft wel laten weten.
Sam had hele goeie dagen maar toch ook wel slechte dagen in het begin, Sam vreet als een hond die een paar weken geen vreten heeft gehad.
Maar dat hou ik goed in de gaten,

Sam is een heel lieve hond heel erg sociaal , als ik met de honden liep in het begin, wilden de kinderen in de buurt altijd de chow chow aaien en zijn ze voor Sam een beetje bang.
Maar dat is nu wel anders.
Damai word een beetje oud, en vind dat aaien eigenlijk niet zo leuk.
Nu een paar maand verder word Samuel steeds meer actiever, actiever en maar actiever , en zit die Damai steeds  weer uit te dagen.
Ik ga nu steeds een stukje verder fietsen met Samuel, als hij maar moe word.
En dat valt nog wel tegen, als we thuis komen is hij nog steeds  vol energie.

Het is nu september, en Samuel heeft een geheel nieuwe vacht, en Samuel ziet er steeds beter uit ,hij is goed tevreden en blij dat hij een goed tehuis heeft gevonden.
En dat dank zei jullie !
Ik moet nu, de eikels van de bomen vallen, er goed opletten dat Sam het niet opvreet, want Sam had er al een keer 1 vast in zijn keel zitten.
Maar dat is gelukkig wel weer goed gekomen.
 
Groeten Willem Wijnen