zaterdag 1 september 2012

Update water en brand situatie,...

We zitten nog steeds zonder een druppel water, maar hebben het gekochte water dat ons staande houdt, onze honden merken er niets van, behalve dan dat hun zwembadjes maar halfvol zijn en dat ze geen dagelijkse waterval over zich krijgen, terwijl de temperaturen nog steeds enorm hoog zijn. Maar het belangrijkste is dat ze veilig zijn, de brand ademde werkelijk in onze nek, je kon zelfs de hitte voelen op onze berg en de rook was ondraaglijk maar we zijn door het oog van een naald gekropen.
De brandweer heeft de situatie onder controle verklaard maar de smeulende haardvuurtjes overal blijven een reëel gevaar en daar zijn we allemaal bang om.
Het mooie paradijs van de COSTA DEL SOL is in een minimum van tijd veranderd in levenloos landschap, zwart, doods, het is een triest en  bijzonder gevoel om de mooie natuur niet langer te zien,...
Meer dan 1000 hectaren zijn afgebrand, op de weg van de helse aanval heeft de brand mens en dier mee gesleept, vooral de dieren, die achtergelaten werden zijn slachtoffers van het vuur geworden. Tot nu toe heeft het veel ellende gekost, vele gewonden,..maar gelukkig tot nu toe, maar 1 mensenleven.  Over de dieren die er niet meer zijn wordt niet gesproken, terwijl wij donderdagnacht verschillende honden hebben ingeladen toen we Diane haar twee laatste hondjes zijn gaan redden, een oude jongen lag voor haar deur, snakkend naar water en met een gebroken poot, een andere kwam op de weg naar ons toe en kwam direct met ons mee. Ze zijn nu reeds opgehaald maar werden door hun baasjes op het moment van de grootse nood toch vergeten,...
De ecologische situatie is dan ook zorgwekkend,...dit gaat jaren en jaren duren,..
Vele huizen zijn afgebrand en mensen staan op straat, hele gezinnen zijn letterlijk in hun hemd gezet, en dat tijdens de economische crisis die Spanje treft.
Laat ons hopen dat het tij keren mag, de situatie is echt heel zorgwekkend.

Fabienne