maandag 4 juni 2012

Aries nu een half jaar op Texel

Aries is nu een half jaar bij ons in huis. Hij kwam in de koude maand november, woog 12 kilo, en kon nog makkelijk onder onze andere hond kruising dog/Labrador doorlopen.
De eerste maand kon hij nog niet goed tegen de kou, maar tegen de tijd dat de winter echt doorzette ging het prima!

Een keer zakte hij zelfs door het zee-ijs. Sprinten naar huis en snel op de vloerverwarming.


Hij is inmiddels flink gegroeid, weegt bijna 35 kilo en blijft doorgroeien lijkt het wel! Op de hondencursus is er heel wat afgelachen als Aries aankwam op de les, weer een stuk groter dan de vorige keer. We hebben de hondentrainster van Clinidogs ook thuis gehad om de inpassing van Aries in het gezin te begeleiden.



We hebben gelukkig de ruimte in huis en op Texel. Ook onze andere hond Donna is groot en dit speelt ook wel zo prettig voor beide honden!. Aries is van het begin af aan een vrolijke en sociale hond, zowel naar mensen als andere honden. We zijn daar heel erg blij mee, vooral omdat zijn gedrag het wat onzekere en wantrouwige gedrag van onze andere hond (afkomstig uit een Nederlands asiel) positief heeft beinvloed. Ze kunnen het  uitstekend  met elkaar vinden en stoeien heel wat af. Het was dus goed te merken dat Aries in Spanje bij ACE goed gesocialiseerd was met mensen en honden.
Katten had hij in Spanje nog niet leren kennen en dat was in het begin nog wel wennen voor hem. Op een kat kun je nu eenmaal niet zo wild en vrolijk afgaan als op een hond. Dat hij hier inmiddels goed mee om weet te gaan laat bijgaande foto zien.



Als je de eerste met de laatste foto vergelijkt is de ontwikkeling die Aries heeft doorgemaakt goed te zien. Samen met Donna keten op de bank. Het mag niet,  maar Aries is in de puberteit en heeft bananen in zijn oren lijkt het wel. We hebben het volste vertrouwen dat ook dat weer goed komt!