dinsdag 15 mei 2012

Mijn opvanghondje Segundo:

Mijn opvanghondje Segundo:

Ja ja dit is Segundo, wij noemen hem Pepper….
Pepper had nog nooit een huis van binnen gezien. Hij keek zijn ogen uit. Hij heeft in het begin een wasprogramma bijna afgekeken “en rond en rond en rond…”. Hij kon er geen genoeg van krijgen….
Hij was heel afwachtend. Je weet immers nooit wat ze nu weer met je gaan doen…
Heerlijk wandelen in veld en bos…. Toen we langs de dijk liepen zag hij midden op het Julianakanaal een eend zwemmen. Pepper is enorm op vogels gericht dus dacht vast: ”Jaaah, die kan ik pakken”. Met een enorme aanloop begon hij te rennen en ineens PLONS…. Wat was dat nou? Deze grond is nat en je zakt erdoor! Dat kopje, meesterlijk…. Gelukkig begon hij gelijk te zwemmen, want ik kon niet meer van het lachen.
Inmiddels is hij aan de meeste dingen gewend. Loopt netjes aan de riem en kan soms al los. Op de Olympische spelen zou hij geen slecht figuur slaan. Wat kan die hard rennen!

We zoeken voor Pepper een sportieve baas. Hij houdt enorm van wandelen, aan de riem of naast de fiets… Hoeft geen uren, maar een blokje om vind hij echt te weinig. Misschien iemand die het leuk vind om met hem naar een hondenschool te gaan?
Het is een lekker licht en rank diertje, die heel goed omgaat met kinderen. Wij hebben een heel stoïcijnse kat en dat gaat prima. ’s Avonds kruipt hij op de bank tegen je aan (rolt zich helemaal op) en geniet…. Oh het is zo’n dankbaar kereltje! Hij slaapt ’s nachts in een bench en je hoort hem niet. Kortom een lot uit de loterij.
Kom gerust eens kijken in Midden Limburg!
(Pepper heeft uit het verleden twee littekens links en rechts op zijn kop van tralies als pup uit Spanje, waarschijnlijk heeft hij als pup opgesloten gezeten).