zondag 29 april 2012

Tieka in de opvang

Lieve Tieka, ergens wacht er iemand op je!!!

Tieka is nu een paar dagen in de opvang. Ze heeft twee jaar in het asiel gezeten. De wereld die ze nu ervaart is dus heel spannend en vreemd voor haar. Stel je eens voor, van een overvol asiel waar je hoopt hoopt op een beetje aandacht en genegenheid, naar een gezinssituatie. Niet vreemd dus dat ze wat angstig is en van onverwachte bewegingen erg kan schrikken. Grote honden vind ze eng en als ze te dicht bij haar komen maakt ze happende bewegingen uit angst.

Met kleine hondjes wil ze spelen, zo ook met mijn eigen kleine Fee die pas vijf maanden is gaat het prima. Alleen thuis zijn samen met Fee gaat goed. Ook 's nachts hoor je haar niet. De auto is natuurlijk voor haar een vreemd voertuig. Ze zit dan in een bench en de eerste keer piepte ze erg. Maar nu ze regelmatig meegaat zie je al duidelijk verandering! Ze leert best snel. Voor mijn katten heeft ze ontzag en ontwijkt ze.
Tieka heeft een rustige voorspelbare omgeving nodig.

Naar ons toe is ze zeer aanhankelijk en komt regelmatig langs voor een aai en een knuffel. Naar vreemden toe is ze nog afwachtend. Maar met geduld bereik je een hoop.

Wie wil Tieka vertrouwen, warmte en veiligheid geven. Kennis van honden is zeer welkom, want twee jaar asielleven wis je niet zo maar even uit.

Wie geeft haar die gouden kans en verwacht in het begin niet te veel van Tieka!

Een dankbare groet van Tieka

Maja Gulmans