zondag 4 maart 2012

Ninaatje !!

Hallo iedereen van ACE,
dit bericht is van Niña maar ze heet dus nu Nina, Spaans voor meisje (voorheen Adelfa.)
Zij is nu  vijf maanden bij ons en we kunnen al lang zeggen dat ze helemaal gewend en zich heerlijk thuis voelt hier.
Problemen zijn er niet geweest, op een klein maagprobleempje na dan, helemaal in het begin. Ze was ook nogal fel als je bv op haar rug aaide, dan gromde ze en "hapte" naar je. Allemaal over. Nu vindt ze het een spelletje als ze wordt aangelijnd om dan zogenaamd te grommen, waarbij ze eerst heel opgetogen springt, zo van joechei-wat-ben-ik-blij ! Ze is heel veel buiten om te wandelen en rennen, wat ze heerlijk vindt en daarbij luistert ze echt heel goed als je haar roept, ze houdt je trouwens goed in de gaten als ze los loopt !
Met ballen en andere speeldingen die je ver weg gooit, haalt ze vanaf de eerste keer dat we dat deden, meteen op en legt het dan weer bij je terug....echt zoals het moet dus...als we naar het bos gaan, is ze dubbel opgetogen want autorijden vindt ze ook al spannend en en leuk.
Vanaf dag 1 slaapt ze naast ons bed in haar eigen mandje en blijft vanaf dat ze gaat liggen totdat wij opstaan, gewoon rustig en tevreden liggen. We waren een beetje bang dat ze van de trap zou vallen, we hebben haar ongeveer drie maanden gedragen, maar op een dag was ze zomaar heel stil de trap opgekomen en dat doet ze dus wanneer ze het maar wil, zonder dat er ooit iets naars gebeurde! Verder, waar we ook naar toe gaan, of wie er ook op bezoek komt, ze vindt het allemaal even leuk en goed....al laat ze soms even zien dat haar vrouwtje wel van haar en haar alleen is, zelfs tegen het baasje, dan vliegt ze hem naar de schoenen en gromt als een beer om dan meteen haar excuus (!) aan te bieden en steeds loopt te slijmen....niemand van ons drieen weet eigenlijk hoe we dat moeten aanpakken, zij zelf ook niet, we wijten het maar aan haar "verleden", zoals grote plastic zakken die ze ook (nu nog maar een beetje) eng vindt....Niña is wel een lief hondje hoor, naast dat ze het "goed doet", is ze écht ook een lief hondje...en zijn we heel blij met haar !
Maar eten vindt ze nog steeds fijn, zo fijn dat ze van 7 kilo naar 9 en een half is gegaan, nu dus oppassen met de tussendoortjes! Maar dat komt goed hoor...
Adelfa van vroeger heeft het dus erg fijn en ze (en wij ook) hoopt dat alle andere honden dat ook kunnen beleven en danken iedereen die zich er voor inzet, maar vooral Fabienne !
Hartelijke groeten van Peter, Redje en Nina van den Berg







Geen opmerkingen:

Een reactie posten