woensdag 22 februari 2012

Rizos (Spaanse Waterhond) nu ruim 3 maanden in Nederland

Op 18 oktober 2011 hebben we Rizos gehaald van het vliegveld Zaventem te Brussel. Het was dus wel een hele reis vanaf Duiven (vlakbij Arnhem).
We hadden er al heel lang erg naar toe geleefd, ik geloof dat we 3 weken op zijn komst hebben moeten wachten. Dat valt natuurlijk mee, maar niet als je er heel erg naar uit kijkt!

We waren met nog veel meer nieuwe baasjes aan het wachten in de aankomsthal. We hoorden van te voren al over hoe en wat…  En eindelijk werden de grote benches op een kar de hal ingereden. We moesten toen eerst met de lift ergens anders heen (parkeerplaatsen) om de benches te openen. Rizos zat met nog 2 andere hondjes in een bench.  Hij was erg blij dat hij eruit kon en was heel enthousiast. Onze kinderen (Jasmijn en Jurren) vonden het ook fantastisch. We hadden het tot op het laatst geheim gehouden dat we een hond zouden ophalen. Ze dachten dat we gewoon een dagje Brussel zouden doen. Ze hadden dat nooit verwacht en wilden al heel lang graag een hond.

Rizos is vanaf begin af aan een hele lieve enthousiaste hond. Hij was volgens de dierenarts ongeveer een half jaar oud toen hij bij ons kwam.  Dus hij was en is nog lekker speels. Hij vind het heel leuk om met de kinderen te spelen.  In het bos hebben ze met Rizos verstoppertje gespeeld .. hij moest hen zoeken. Heel leuk om te zien!  Ook daagt hij uit dat je zijn stok moet afpakken..  Gaat hij steeds voor hun lopen en als ze de stok willen pakken rent hij gauw weg.

 Wel moest hij wennen om alleen te zijn. Maar dat is ook niet vreemd als je bedenkt dat hij in Spanje met heel veel andere pups leefde. Ook had hij natuurlijk het een en ander meegemaakt.  Dit  wennen om alleen te zijn heeft wel een tijd geduurd, hij heeft heel wat spijltjes uit zijn bench verwijdert!  Nu gaat het gelukkig meestal goed. Al is hij het liefst altijd bij ons in de buurt. Maar dat zullen de meeste honden hebben.  Soms als we langer weg moeten en hij niet mee kan dan wordt hij uitgelaten door een uitlaatdienst (Conny). Ook gaat hij om de week met Conny mee met nog veel meer honden voor een lange wandeling. Hij kan dan lekker spelen met alle andere honden. Dit schijnt ook heel goed te zijn voor zijn ontwikkeling. Hij wordt ook gecorrigeerd door de andere honden als hij te ver gaat etc. Conny is ook gedragsdeskundige voor honden dus we krijgen soms ook hele nuttige tips van haar.

Rizos heeft ondertussen de puppycursus achter de rug en is nu bezig met de A-cursus. Hij vind het vooral leuk om aan het begin en het eind lekker los te rennen met de andere honden. Hij leeft zich dan ook helemaal uit en is ook na de cursus altijd bekaf.

Je kunt merken dat het echt een waterhond is. Hij is gek op water. Vlakbij ons huis is een park met een grote vijver. Hier kan hij los lopen en meestal beland hij wel in het water. Toen er nog ijs lag liep hij ook gewoon op het ijs.

Mensen reageren heel leuk op hem. Ze vinden het een leuke en mooie hond en kennen meestal het ras niet. Ik heb ook nog nooit een andere Spaanse waterhond gezien. Ze komen in Nederland nog niet veel voor en dat maakt hem ook speciaal.  Geregeld denken mensen dat het een labradoedel is .

Ondertussen zijn we al helemaal aan Rizos gewent en hij aan ons en hopen we dat we heel lang van hem kunnen genieten en dat hij een mooi leven bij ons heeft.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten