woensdag 8 februari 2012

Onze Suus

Suus (Carry ACE) woont sinds 3 maanden bij ons in de roedel van 4 honden (Mattie en Sammie van ACE en Tapsy van Fuertedogs). Een spaanse schone met wat aanloopprobleempjes, maar eindeloos lief. Zo heeft ze tot vorige week geweigerd tijdens het uitlaten te plassen, ze liep wel braaf mee, maar daar bleef het dan bij. In de eerste weken plaste ze soms binnen, soms in de tuin, hield het urenlang op, tot onze wanhoop. Je kunt je voorstellen hoe wij juichten toen ze voor het eerst tijdens het uitlaten durfde te plassen.Suus heeft er bijna een hele leverworst voor gehad als beloning :-)
 
Ze is wat schuw voor mannen, tenzij de mannen op een stoel zitten, duidelijk geen goede ervaringen gehad. Suus is hoog gestest op Hartworm en krijgt hier behandeling voor. Ze doet het super en ziet eruit als hollands welvaren, dan laten ook de foto's zien. Vanaf 3 maart ga ik met Suus naar de hondencursus van Hondenschool Tibbe in Zevenaar, Kim heeft een speciale training voor spaanse honden van alle leeftijden, vooral gericht op vertrouwen en de relatie met je hond. Ik heb er zin samen iets met Suus te gaan doen, we gaan daarna mogelijk ook nog Treiballen (een grote bal drijven), kijken of Suus dat leuk vindt.
 
Suus is een wereldhond, verschrikkelijk lief en heerlijk opgebloeid. Suus met de mooie ogen, zoals we haar hier soms noemen is een dankbare, vrolijke en tevreden schat, met alles blij en dol op knuffels. Haar vertrouwen in de mens begint langzaam te groeien en wij genieten dat we hierbij mogen helpen.
 
Onnodig te zeggen dat we stapelgek zijn op Suus.
 
Sylvie Vleeming
Driel
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten