zondag 5 februari 2012

Een bijzonder hondje genaamd Faith

Deze hond werd geboren op kerstavond van 2002. Hij had geen voorpoten en kon bijgevolg slechts kruipen (of noem het "spartelen") - Hij werd zelfs verstoten door de moeder.
Zijn eerste baasje dacht niet dat het dier kon overleven en wou het laten inslapen. 
Dan ontmoette June Stringfellow het dier en kreeg het mee om er zich over te ontfermen.Ze slaagde er in het dier af te richten en zo ver te krijgen dat het op zijn achterpoten kon lopen.Ze noemde hem "Faith" ( vertrouwen)

In het begin liet ze Faith trainen met een skatebord teneinde zijn evenwicht te vinden.Later deed ze Faith naar haar toelopen met als lokaas een lepeltje pindapasta als beloning voor de gedane inspanning. Er was thuis nog een andere hond die Faith aanzette om toch rond te lopen. Na 6 maanden lukte het Faith om zijn evenwicht te vinden en op de twee achterpoten rond te huppelen, daarna liep hij zoals een mens, stap voor stap... 

Waar Faith ook komt, hij trekt de mensen aan die hem zien. Hij werd beroemd door zijn deelname aan verschillende TV shows en zijn portret in de dagbladen.  Er verscheen zelfs een boek naar hem genoemd: "With a little Faith..." Even werd er zelfs gedacht om hem te laten meespelen in een van Harry Potters films.


Zijn aktueel baasje, Jude Stringfellow, gaf haar job als lerares op en wil met Faith rond de wereld reizen om haar gedachte te verkondigen die luidt: "Zelfs een mismaakt uiterlijk kan een perfekte ziel hebben." 



In het leven zijn er zaken die niet bevallen, men moet deze zaken gewoon vanuit een ander oogpunt bekijken. Faith is het levend bewijs dat met een beetje goede wil en doorzettingsvermogen men in het leven bereikt wat sommigen onmogelijk achten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten