maandag 5 december 2011

Carry nu Suus

Even een korte update van Carry, nu Suus.

(Suus was in Spanje hoog positief getest op zowel Leishmania als Filaria)

Suus gaat super! Kruipt uit haar schulp, komt voor knuffels en heeft een eigen bankje voor het raam gekregen. De dame kijkt graag naar buiten.
De zindelijkheid geeft wat problemen. Suus lijkt niet aan de lijn te durven plassen, ze gaat braaf mee, maar doet niets. Wel gaat ze in de tuin en dat laten we dan maar even zo, wel meenemen op de uitlaat, maar geen punt maken van het feit dat ze daarna in de tuin haar behoefte doet. Komt met de tijd wel goed verwacht ik.
Op de lange wandeling mag ze inmiddels los en rent dan heel hard. De eerste keer dat ik haar losliet ging ze er als een speer vandoor, ik schrok ervan. Zag haar binnen 10 seconden niet meer. Na een minuut of 5 kwam ze, nog steeds heel hard rennend, van een andere kant van het terrein weer terug. De volgende dag had ze spierpijn, ha ha. Ze mag nu steeds los op de lange wandelingen en blijft dan bij de roedel. Ze vindt dat los rennen geweldig. Als ze los loopt doet ze haar behoefte wel buiten.
Het is een hondje dat niets vraagt, blij met alles en zo dankbaar. Als ze geknuffeld wordt en je kijkt in die blije kijkers, smelt je gewoon. In huis is Suus een hele rustige hond, bescheiden, een genot om voor te mogen zorgen.
Wij merken aan niets dat Suus ziek is. Wel gaan we komende week naar een gespecialiseerde arts in mediterrane ziekten in Deventer (Herman Aa). Ik ga dinsdag eerst telefonisch met hem overleggen en dan op afspraak. Kijken hoe het staat met de Leishmania en Filaria en wat we moeten doen.
Ik hoop van harte dat Suus een heleboel mooie jaren bij ons mag hebben. Ze heeft stormenderhand een plekje in onze harten veroverd.
Groeten en een knuffel van Suus,
Sylvie Vleeming

Suus toen ze nog in de refugio zat


Geen opmerkingen:

Een reactie posten