vrijdag 7 oktober 2011

Weer een succes verhaal over een geslaagde adoptie, dit maal gaat het over Riva!!

Hallo allemaal,

Onze geweldig lieve hond Riva woont sinds juni 2010 bij ons, na 1 maand in de refugio te hebben gezeten, als 11 maanden jong hondje vastgebonden aan de poortdeur gevonden. Enthousiast springend kwam ze die 11de juni uit de transportkennel op schiphol. Van die enthousiasme was de dagen daarna niets meer over. Ze was bang voor werkelijk ALLES.... Spelende kinderen, de wapperendende WKvlaggetjes, de vuilnisauto, en haar grootste angst: mijn vader. Gelukkig was ze wel gelijk zindelijk en superlief in huis. Aan die angst zouden we wel werken. In het begin plaste ze ook uit onderdanigheid, dus als mijn man thuis kwam liet ik haar hem op de oprit begroeten ipv in huis en na verloop van tijd loste dit probleempje zich op. Al heel snel zijn we gestart met een basis hondencursus. Hier leerde ze heel snel, ze had alles binnen no time door, slim hondje! Door de cursus en complimenten kreeg ze ook veel zelfvertrouwen wat weer ten goede kwam voor het omgaan met haar angsten. Ook ik leerde door de ervaringen haar angst te negeren en gewoon doorlopen. Dit werkte heel goed. En het belangrijkste van alles: Vertrouwen. Riva vertrouwd op mij bij alles. Vind ze nu nog iets eng, dan valt ze op mij terug of zoekt bescherming ipv te vluchten. Liefde gaat door de maag zeggen ze, dus Riva kreeg van mijn vader altijd iets lekkers als ze hem zag en ook dat werkte. Ze is nu gek op mijn vader en blijf om een aai of lief woordje vragen.
Wat ook een belangrijke steun voor Riva is geweest, is de lieve hond Ocean van de buren waar ze vanaf de eerste ontmoeting dikke vriendinnnen mee is. Riva en Ocean zijn echt maatjes voor het leven en het is geweldig om ze samen te zien ravotten!
Nu bijna 1,5 jaar verder is ze een lieve, mooie, evenwichtige hond met een zalig karakter, het is het alsof ze alijd al bij ons is geweest, ze luistert super, ze houdt van onze kinderen en zou ze beschermen met haar leven. Ze is waaks, wie had dat gedacht een jaar terug..... en we krijgen zoveel leuke complimenten over haar!
Mooie hond, speelvogel, zo lief, prachtige vacht! Ze knuffelt vaak mijn man helemaal plat, wat er soms best komisch uit ziet.
We genieten echt iedere dag van haar en moeten vaak lachen om haar grappige acties. Ik kan het me niet voorstellen dat mensen zo'n geweldige hond hebben kunnen dumpen. Maar gelukkig is zij nu bij ons.
We love her!

Groetjes Jennifer

Foto's van Riva: Riva nog in Spanje
                         Riva in Nederland

Filmpjes van Riva:   Riva spelend met Ocean
                              Spelend met een bal.
                              Riva raced door het gras

Geen opmerkingen:

Een reactie posten