dinsdag 20 september 2011

Karol zoekt een warme veilige mand!



Hallo allemaal,

Even een berichtje van Karol die ik in de opvang heb.
Op de ACE dag 10 september kreeg ik haar onder mijn hoede,  een klein Hummeltje die dapper probeerde alle indrukken te verwerken.Ze kwam net uit Spanje en zag het asielleven niet meer zitten. Ze at niet meer, vandaar dat er opvang werd gevraagd. Dit wilde ik natuurlijk graag doen!

We zijn nu ruim een week verder en langzaam begint ze zich thuis te voelen. Haar onzekerheid neemt af, lijkt wat minder angstig en is superblij als ze na een wandeling haar veilige huis weer in kan. Buiten is het voor haar nog wat vreemd al hoewel het steeds beter gaat.  Op vreemde mensen reageert ze verschilend. Naar de een gaat ze gelijk toe en naar de andere is ze wat meer afwachtend. Ze houdt van een rustige benadering. Ze ziet er grappig uit, een kleine kruising Vlinderhond plus een Kooikertje op hoge pootjes. Wie zal het zeggen! of wat maakt het uit ze is gewoon leuk!

In het asiel at ze niet meer en ook dat gaat nu beter. Brokjes vindt ze niet lekker maar langzamerhand weet ik wat ze wel lekker vindt bv.  rosbief, kaas, vegetarische worstje. Het blijft natuurlijk even zoeken en regelmatig moet ik weer naar de supermarkt om iets anders te proberen.

Verder gaat ze goed met katten en honden. Ook is ze is zindelijk. Ik heb haar drie keer horen blaffen omdat ze ergens van schrok., verder blaft ze nooit. Alleen zijn is ook geen probleem, kortom een heerlijk hondje. Wel moet je natuurlijk rekening houden met haar verleden en dat ze soms schrikachtig kan reageren. Ook haar eetgedrag verdient wat aandacht.

Het zo heel fijn zijn als ze ergens kan gaan wonen bij mensen die dit begrijpen en haar veiligheid en vertrouwen willen bieden. Wie geeft kleine Karol een warme mand!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten