dinsdag 19 juli 2011

Kira; de andere soort ‘chihuahua’.

Kort geleden ontstonden bij ons thuis de gesprekken om “misschien” een nieuwe hond te nemen. Mijn ouders, en dan met name mijn moeder, wilde in eerste instantie een chihuahua. Harstikke leuke honden, maar hier moest ik als 23 jarige jongvolwassene toch echt een stokje voor steken. Toen we tijdens de zoektocht vervolgens Shakira (tegenwoordig Kira genaamd) vonden lukte het mij dan ook om de chihuahua te doen vergeten.  

Kira veroverde eigenlijk meteen ons harten, buiten haar mooie uiterlijk (gestroomlijnde bouw en bruine ogen) was het vooral de beschrijving van haar zachtaardige karakter en de manier hoe zij omgaat met andere dieren hetgeen dat ons enthousiast maakte.

Nadat we met de stichting en gastgezin contact hadden gehad kwam het verhaal in een stroomversnelling terecht; op een zondag hadden we de eerste mail verzonden en de donderdag erop hebben we meteen gekeken en haar opgehaald.

Begrijpelijk was het de eerste weken voor iedereen een beetje wennen, waarbij Kira met namen erg naar mijn moeder trok (vrouwen moeten elkaar dan ook steunen hoor ik wel eens). Toch konden we ons geen betere opstart wensen, de honden gingen goed met elkaar om, de eerste nachten waren zonder problemen gegaan en het lopen aan de riem ging praktisch vanzelf.

In de loop van de weken hebben we de echte Kira leren kennen, waarbij ze het eenkennige heeft los gelaten en nu een sterke band heeft met iedereen binnen de familie. Van de kleinkinderen tot aan mezelf en verder. Sinds de eerste dag dat ze bij ons woont, werd ze steeds wat losser tot de hond die we nu de dag zien, het lieve, zachtaardige beestje dat onze gezelschap oprecht waardeert en niet te flauw is om lekker de flirt uit te hangen ( en af en toe ook lekker ondeugend kan zijn).

Ik wil deze lofzang eindigen door te zeggen dat het een erg intelligente hond is, hetgeen we verder op gaan bouwen tijdens de cursus.

Hoe het ook zij, Kira is een absolute aanwinst voor ons gezin en ik denk dat we nog heel veel plezier aan elkaar gaan beleven.

Kira

Kira en Luka

Kira en Luka


Groetjes Stef  Gommers en Kira


Geen opmerkingen:

Een reactie posten