maandag 25 juli 2011

Hoe is het nu met Denzel ??


Denzel (voorheen Rexi),
Op 12 maart 2010, nu bijna 17 maanden geleden, kwam je in ons leven. Elf maanden oud, een kruising Mechelse herder, geen hond voor beginners maar dat konden ze bij ACE ook niet weten. Gelukkig voor jou hebben we de nodige ervaring en geduld en zijn we met je aan de slag gegaan. Het was duidelijk dat je nog nooit in een huis hebt gewoond en nog nooit regels hebt gehad. Je hebt een pittig karakter en elke dag controleer je of de regels van vandaag nog hetzelfde zijn als die van gisteren.....
Je kwam met een behoorlijke rugzak gevuld met stress, onrust en angst voor al het onbekende. We hebben keihard gewerkt en met rust, regelmaat, leiderschap en duidelijke grenzen en regels hebben we nu nog een klein rugzakje over. Het is ontroerend om te zien hoe graag je het goed wilt doen en hoe graag je voor ons werkt. Je bent erg slim en op de cursus doe je het erg goed. Voor ons ben je eindeloos loyaal en lief, een knuffelbeest. Een grote clown met een nog groter hart. Je luistert enorm goed en buiten verlies je ons geen seconde uit het oog. Je gaat voor ons door het vuur. We zijn zo trots op je. Je hebt al zoveel bereikt en overwonnen. Je hebt vertrouwen in ons als we je laten weten dat er niets is om bang voor te zijn.
Met name door je slechte socialisatie en je ongetwijfeld slechte ervaringen met mensen vind je het niet prettig als er “ vreemde ” mensen in jouw huis komen. De angst in combinatie met je aangeboren waak instinct van de Mechelse herder maakt dat je reageert met angst agressie.  Ook ga je niet graag mee op visite, dat maakt je erg onrustig. Thuis voel je je op je gemak en als je wel eens alleen thuis moet blijven in je bench vind je dat ook prima. Je hebt nooit moeite gehad met alleen thuis blijven.



Je zekerheden bouw je op regelmaat en gewoontes. Met ons andere hondje Dixie kan je het enorm goed vinden. Met alle honden ben je makkelijk en geen vechtersbaas. 
Je geniet van de lange wandelingen in het bos, het spelen met de tennisbal die je eindeloos terug komt brengen en van het draven naast de fiets. Soms mag je een dagje gaan spelen op de honden crèche en ook daar ben je ieders lieveling en maak je nooit ruzie met de andere honden. Ze vinden je daar de laatste maanden rustiger en zekerder geworden. Hoe leuk je het daar ook vindt, je bent altijd weer waanzinnig blij als je ons ziet en je gaat ook graag weer mee naar huis. Je bent altijd vrolijk en kwispelt nu de hele dag.
We hebben zware maanden achter de rug en we zijn er nog niet maar het is het dubbel en dwars waard. We vinden je een TOP hond en met je “ nukken ” kunnen we leven. Als we een hond in huis nemen is dat voor altijd en je hoeft nooit meer weg. Misschien, ooit, verdwijnt ook dat kleine rugzakje wel met de tijd……….en zo niet, dan is het ook goed. Je bent perfect zoals je bent. Wij houden van je, voor altijd in ons hart!

Je baasjes
Dit is voor de adoptie
Na:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten